Co jsou certifikace kvality textilu?

V roce 1992 byl vyvinut systém mezinárodního testování a certifikace kvality pro textilie vyráběné pouze z nezávadných materiálů ÖKO-TEX® Standard 100.

Protože nám záleží na kvalitě materiálu, ze kterého pro vás šijeme, všechna naše povlečení a prostěradla splňují tyto přísné požadavky kvality a zdravotní nezávadnosti.

Testování provádí 17 zkušebních ústavů, tvořících mezinárodní Öko-Tex asociaci s pobočkami ve více než 40 zemích celého světa.

standard-100-by-oeko-tex-logo-vector

Co certifikát zaručuje?

Zkušební kritéria pro testy škodlivých látek, jsou založena na nejnovějších vědeckých poznatcích a metody jsou standardizované na mezinárodní úrovni. Vzorky látek jsou testovány na pH hodnotu, obsah formaldehydu, přítomnost pesticidů, obsah těžkých kovů, konzervačních látek, přítomnost alergizujících a potenciálně karcinogenních barviv.

Právo užívat tento certifikát je podmíněno pravidelnými každoročním přezkoumáním a otestováním všech textilií pro které je vydán. Podmínkou pro získání této certifikace je, mimo jiné, i vyloučení nebezpečných látek při výrobě a dodržování vysokého standardu výrobních procesů.

Čím více přichází textilie do kontaktu s pokožkou, tím přísnější jsou pravidla pro její produkci, materiály i součásti koncových výrobků. Jako jsou zipy, patenty apod.

Jaké další záruky kvality sledujeme u našich výrobců?

Certifikace SMETA (Sedex Members Ethical Trade Audit) garantuje splnění a dodržování podmínek v oblasti bezpečnosti práce, etické požadavky v přístupu k zaměstnancům i v obchodě, a v oblasti životního prostředí. Platnost certifikátu je vždy na jeden rok a poté také probíhá recertifikace.

iso14001-2  iso 9001  sedex  bsci-logo  SanforKnit Povlekame

Certifikace EN ISO 9001 je zaměřená na management kvality ve všech oblastech výroby i služeb. Představuje dnes celosvětově uznávaný standard, jehož zavedení je východiskem pro aplikaci dalších požadavků na systém řízení společnosti a jejím zlepšování.

Certifikace ISO 14001 je normovaný systém enviromentálního managementu, tedy managementu životního prostředí. Firma snižuje dopady svých činností na životní prostředí a tím pomáhá planetě a zlepšuje svůj profil. Tato norma je pro společnosti dobrovolná.

Certifikace SANFOR KNIT zaručuje, že látky jsou utkány z vláken vyrobených speciální technologií, která zabraňuje jejich srážení.

 logo 297x117 jpg