Patří rostliny do ložnice?

Živé rostliny sluší domům a bytům laděným do jakéhokoliv stylu. Ať už preferujete rustikální styl, romantiku nebo jste zastánci minimalismu.

Pokojové rostliny nám zkvalitňují a zútulňují bydlení, a tak určitě patří i do ložnice.

Zvlhčují vzduch, zachytávají prach a jejich zelená barva uklidňuje.

Patří květiny do ložnice Povlekame.cz

Květina vás v noci neudusí :-)

Je pravda, že rostliny ze svého okolí přijímají nejrůznější plyny a při jejich látkové výměně hrají klíčovou roli hlavně oxid uhličitý a kyslík. Avšak v množství, se kterým rostliny pracují, jsou v celkovém poměru těchto plynů nepatrné. Navíc bychom měli spát ve větrané místnosti, nejlépe při otevřeném okně, tedy průběžném přísunu čerstvého vzduchu.

Samozřejmě záleží na množství rostlin a jejich výběru. Celkově větší množství pokojovek bytu prospívá, zvyšují vlhkost vzduchu, zachycují prach na listech a tím snižují prašnost v místnostech. Některé dokonce vylučují silice odpuzující hmyz nebo působí antibakteriálně. Jinak je to hlavně estetická záležitost.

Jaké rostliny zvolit do ložnice?

Správně zvolená rostlina v klidové spací zóně zvyšuje kvalitu nočního odpočinku. Lidé se v přítomnosti rostlin cítí lépe. Zelená barva uklidňuje, navozuje pocit pohody a pozitivní nálady. To vše je pro dobrý spánek důležité.

Doporučujeme raději rostliny světlejších odstínů zelené s drobnými nebo jemně tvarovanými listy. Vyhněte se kvetoucím aromatickým druhům. Mohly by vám v ložnici časem vadit.

Pokud přeci jen rostliny do ložnice nechcete z jakéhokoliv důvodu, můžete si interiér doladit třeba povlečením s přírodními motivy.

 logo 297x117 jpg